Angle down Atgal

Valentino dieną į saulėtą Ispaniją mintis nukels paelija

Valentino dieną visi tik ir kalba, kad reikia gaminti daugiausiai afrodiziakų turintį maistą. Ir tai tikrai yra jūros gėrybės.  Be kita ko, virtuvėje nuo kunkuliuojančių garų taip šilta ir gera, o maisto kvapai gali nukelti net į tolimiausias šalis, į tas, iš kurių kilę patiekalai. Visada žavėjausi Ispanija, jos virtuve, maisto spalvingumu ir prieskoniais. Ypač mėgstama mūsų šeimoje paelija. Ją ruošiame ir pasisvečiuoti atvykstantiems draugams, ir Valentino dienai.

Paelijai reikės:

500 g ryžių;
12 vnt. tigrinių krevečių;
12 vnt. midijų;
6 vnt. kalmarų;
300 g vištienos filė;
4 česnako skiltelių;
4 svogūnų;
1 pomidoro;
3 saldžiųjų paprikų;
150 g žirnelių;
1 l vištienos sultinio;
alyvuogių aliejus;
rozmarino šakelės;
čiobrelių;
jei turite - šafrano;
baltųjų pipirų;
šaukštelis džiovintos ar rūkytos paprikos.

Šiaip paelijos ruošimas būtų ilgas ir sudėtingas procesas, jei kokiame nors žuvų turguje nusipirktume šviežių jūros gėrybių. Jas reikėtų atsakingai lukštenti, valyti. Kadangi pas mus galimybės gauti šviežių gėrybių praktiškai nėra, aš visada perku šaldytą rinkinį, tad "prašoku" daugybę darbo - tiesiog atšildau jau išlukštentas, išvalytas ir apdorotas jūros gėrybes.

Supjaustau svogūnus, paprikas, vištieną ir nuluptą, išvalytą, be sėklų pomidorą. Į gilesnę keptuvę, kurioje gaminsiu paeliją, pilu alyvuogių aliejaus. Kai aliejus įkaista, į keptuvę beriu svogūnus, pomidorą, spaudžiu česnako skilteles, pabarstau pipirais. Kepu tol, kol visi produktai suminkštėja. Kol kas nuėmusi nuo ugnies palieku šią dalį ramybėje.  

Į kitą keptuvę pilu aliejų ir palaukiu, kol įkais. Dedu vištieną ir pjaustytas paprikas ir kepu, kol mėsa iš visų pusių paruduos. Beriu druską, pipirus, paprikos grūdelius, rozmarinus ir čiobrelius. Nuimu nuo ugnies ir dedu į lėkštę.

Į keptuvę pilu dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir įkaitinusi beriu ryžius. Apkepinu kol švelniai pagelsta ir beriu į pirmąją keptuvę, kurioje kepė svogūnai, česnakas ir pomidorai. Dedu dalį vištienos ir gerai išmaišiusi dar pakepinu ant vidutinės ugnies. Galima įberti šafrano.

Dabar jau galima dėti jūros gėrybes ir žirnelius. Viską gerai išmaišius pilu naminį vištienos sultinį ir palieku troškintis, kad išbrinktų ryžiai. Geriausia patiekalo šiuo metu nemaišyti.

Patiekalą kiekvienam galima dėti į atskiras lėkštes, tačiau galima pateikti ir ant medinės lentelės pastatytą keptuvę, kad kiekvienas valgytojas įsidėtų pats. Galima patiekti ir citrinos skiltelių - apšlakstyti paeliją citrinos sultimis tiesiog būtina. Neišsigąskite ilgo proceso, gaminti paeliją smagu, o ragauti - "velniškai" skanu!

comment Skaitytojų komentarai (0)

Rekomenduojamas video turinys


Taip pat skaitykite