Angle down Atgal

Uk­rai­nie­tiš­ki barš­čiai

Barš­čiai – tra­di­ci­nė uk­rai­nie­čių sriu­ba, ku­ri la­bai mėgs­ta­ma ir Lie­tu­vo­je. Sod­riai rau­do­na, aro­ma­tin­ga, dar­žo­vių ir mė­sos gau­si sriu­ba tik­rai taps so­čių pie­tų džiaugs­mu. Da­li­ja­mės pui­kiu re­cep­tu.
 

Ingredientai:

  • 500 g jautienos su kaulu
  • 5 burokėlių
  • 700 g šviežių kopūstų
  • 100 g pomidorų padažo
  • 5 bulvių
  • 1 petražolės šaknies ir pagal skonį kapotų petražolių
  • 2 morkų
  • 1 paprikos
  • 2 svogūnų
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 v. š. acto
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 v. š. miltų
  • 1 v. š. aliejaus
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 laurų lapų
  • 5 v. š. grietinės
  • 4 vnt. pipirų, po keletą juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
  • Druskos pagal skonį
  • 30 g rūkytų kiaulienos lašinukų

Gaminimas

Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2–2,5 val. Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grūdelius ir kapotą petražolės šaknį. Kai išvirs, mėsą išgriebkite, o sultinį perkoškite.

Visas daržoves nulupkite, nuplaukite. Burokėlius, morkas, papriką, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais, svogūnus ir česnakus sukapokite.

Vienoje keptuvėje šaukšte sviesto troškinkite burokėlius su actu, cukrumi ir pomidorų pasta, kitoje – aliejuje pakepinkite morkas, papriką, svogūnus.

Į perkoštą sultinį pirmiausia suberkite bulves, užvirinkite, tada sukrėskite kopūstus ir ant mažos ugnies virkite apie 15 min. Sudėkite visas kepintas daržoves, supilkite šaukšte sviesto pakepintus ir sultiniu praskiestus miltus ir neatidengusios puodo ant mažos ugnies virkite dar apie 15 min. Galiausiai suberkite su česnakais sumaišytus kapotus lašinukus, petražoles, pasūdykite.

Sriubą apie 45 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su grietine.

Skanaus!

Pranešimas spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite