Angle down Atgal

Ki­to­kių kep­tų bul­vių ant lau­žo re­cep­tai

Pa­sau­ly­je yra maž­daug 85 bul­vių rū­šys ir be­veik 3 000 jų veis­lių. Nors šias dar­žo­ves ski­ria for­mos, dy­dis ir spal­va, ta­čiau vie­ni­ja mais­ti­nių me­džia­gų ku­ria­ma nau­da or­ga­niz­mui. Bul­vių su­dė­ty­je yra or­ga­niz­mui itin svar­bių vi­ta­mi­nų A, B, C ir K bei mik­roe­le­men­tų – fos­fo­ro, ami­no­rūgš­čių, ka­lio, cin­ko ir ge­le­žies.
 

Ant iešmo keptos bulvės

Jums reikės: 15 nedidelių bulvių, 70 g sviesto, kelių saujų krapų, rozmarinų, raudonėlių, laiškinių česnakų arba bet kokių kitų mėgstamų prieskoninių žolelių, 6 česnako skiltelių, kmynų, druskos ir pelėsinio sūrio.

Gaminimo eiga: bulves švariai nuplaukite, sumaukite ant iešmų ir padėkite ant folijos. Tada dosniai apibarstykite smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, kmynais, česnakais ir druska. Šalia kiekvienos bulvės padėkite ir sviesto gabalėlį. Iešmus įvyniokite į foliją ir gerai užspauskite, kad kepimo metu, vartant iešmus, neišbėgtų sviestas ir žolelės. Sūrį taip pat įvyniokite į foliją, geriausia – dvigubą jos sluoksnį. Bulves kepkite apie 30–40 minučių, o likus 5–10 minučių iki bulvių kepimo pabaigos, į grilį ar vienkartinę kepsninę įdėkite sūrį. Pasibaigus kepimo laikui, išvyniokite bulves iš folijos ir šalia patiekite keptą sūrį.

Ant grotelių keptos saldžios bulvės su medumi

Jums reikės: 6 saldžių bulvių, 150 g tirpinto sviesto, 90 g skysto medaus, kelių arbatinių šaukštelių kario ir kitų mėgstamų prieskonių.

Gaminimo eiga: bulves švariai nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais ar skiltelėmis. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su medumi bei kario prieskoniais. Pasirinktą bulvių pusę ištepkite medaus, sviesto ir kario mišiniu ir ja dėkite bulves ant įkaitintos kepsninės grotelių. Viršutinę bulvių pusę pagardinkite jūsų mėgstamais prieskoniais. Kepsninę uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite apie 20 minučių, retkarčiais bulves apversdami, kad jos nesudegtų. Praėjus šiam laikui, galite bulves patiekti ant stalo.

Parengta pagal pranešimą spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite