Angle down Atgal

Du ki­to­kių varš­kė­čių re­cep­tai

Varš­kė­čiai nuo se­no Lie­tu­vo­je yra mėgs­ta­mas pa­tie­ka­las, ku­rio re­cep­tai yra per­duo­da­mi iš lū­pų į lū­pas. Di­džiau­sias varš­kė­čių pri­va­lu­mas yra grei­tas pa­ga­mi­ni­mas ir ne­daug ing­re­dien­tų. Ta­čiau kar­tu tai at­ve­ria erd­vę eks­pe­ri­men­tams – 
pri­dė­jus ke­lias nau­jo­ves, ga­li­ma su­kur­ti iki tol ne­ra­gau­tą sko­nį.
 

Itin populiaru tapo varškėčius gaminti su grūdėta varške – tada patiekalas tampa dar puresnis ir minkštesnis. Taip pat su moliūgais ar rikotos sūriu – tai suteikia dar sodresnio, išskirtinio skonio.

Varškėčiai su moliūgais ir bananais

Reikės: 300 g varškės, 2 kiaušinių, 1 banano, 200 g moliūgo, 3 v. š. rudojo cukraus, 150 g miltų, 1 a. š. kepimo miltelių, šiek tiek druskos.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Moliūgą sutarkuokite stambia burokine tarka, įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę, druską. Bananą sutrinkite šakute ir sudėkite į moliūgų ir varškės masę, suberkite miltus, cukrų ir viską labai gerai išmaišykite.

Iš gautos tešlos suformuokite varškėčius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus iš abiejų pusių, kol iškeps ir paruduos. Patiekti galite su grietine ir mėgstamomis uogomis arba grietinę galite keisti graikišku jogurtu.

Varškėčiai su bulvėmis

Reikės: 400 g varškės (galima naudoti ir grūdėtą), 4 didesnių bulvių, 2 kiaušinių, 150 g miltų, 100 g grietinės, šiek tiek druskos ir pipirų.

Šis varškėčių receptas puikiai tiks sočiai vakarienei. Varškėčius galima gardinti tiesiog grietine arba pačių pasigamintu padažu – tam puikiai tiktų ir tradicinis spirgučių su grybais ar sviesto ir grietinėlės padažas.

Bulves nuskuskite, išvirkite ir atvėsinkite. Dideliame puode bulves sutrinkite ir sumaišykite su varške, kol išeis vientisa masė. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite prieskoniais, sudėkite miltus, grietinę ir labai gerai išmaišykite.

Iš gautos masės suformuokite norimo dydžio blynelius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apie 5–7 min., kol apskrus. Skanaus!

Pranešimas spaudai

 

comment Skaitytojų komentarai (0)

Taip pat skaitykite